Designa ett massagerum i hemmet

Massage rum Stockholm

Vi må leva i stressfulla tider med många bollar i luften men samtidigt har det aldrig funnits så många möjligheter till att uppleva nöje, lugn och avkoppling i hemmet. För inte så länge sedan var man tvungen att bege sig iväg till en spa anläggning om man ville njuta av en skön massage eller kroppsbehandling medan man idag kan flytta spat till sitt egna hem. Genom att göra några enkla förändringar kan man se from emot härliga hembesök av skickliga massörer i Stockholm och man kan uppleva den totala fysiska och mentala avkopplingen i sin egen lya!

Varför massage?

Den gamla grekiska filosofen Sokrates sade:

Den största rikedomen i livet är att vara nöjd med lite

Och detta är visa ord som lätt kan appliceras på den moderna världen. Är det inte viktigare att känna sig lugn och harmonisk än att ha massor av grunkor och en ständig önskan efter mer? Genom att unna sig en skön och avkopplande massage genom ett hembesök ger man sig själv en livsnödvändig paus och ger kroppen ny energi och sinnet massor med motivation. Det är viktigt att kunna koppla av och det ha många fysiska och psykiska fördelar, som till exempel:

 • Lägre blodtryck
 • Bättre livskvalitet
 • Ökat immunförsvar

Designa ditt spa rum

Massage rum duo i Stockholm

Man behöver inte göra några enorma ändringar i sitt hem för att kunna njuta av massage med hembesök i Stockholm men det är alltid en god idé att låta ett rum i hemmet vara en plats för lugn och ro. Om man jobbar mycket i sitt hem är det mycket bra att ha ett rum som är något av en fristad som man kan associera med endast harmoni och lugn.

Spa rummet behöver absolut inte vara stort utan det räcker med att två personer och en massagestol eller bänk får plats. Det är också bra om rummet är så tyst som möjligt, alternativt att man kan ha en stereoanläggning som man kan spela lugnande musik på som dränker eventuella oljud. Det kan också vara fördelaktigt att kunna mörklägga rummet lite grann, liksom att ha några hyllor med levande ljus.

Glöm inte aromen

Luktsinnet är ett av våra mest underskattade sinnen och vill man verkligen njuta av sitt spa rum kan olika dofter höja upplevelsen. Detta kan uppnås med följande produkter:

 • Aromatiska ljus
 • Rökelse
 • Eteriska oljor

En doft kan ge omedelbara och lugnande resultat och låter individen koppla av extra och njuta av aromen. Välj mellan härliga dofter som vanilj, citron, jasmin, mynta och rosor – alla ger olika associationer och upplevelser.

Efter massagen

Efter att man upplevt sitt härliga hembesök kan man förlänga upplevelsen av välbefinnande genom att sitta kvar ett tag i sitt spa rum och njuta av sin favoritmusik och sina mest uppskattade aromer. En skön fåtölj eller soffa, eller varför inte en liten hörna med kuddar och puffar, kan bli en bekväm plats att bara vara i. Bjud in en vän att uppleva ditt hem spa med eller njut av att få vara själv – du kommer att snabbt se fram emot ditt nästa besök.

Så enkelt inreder du din altan

Minimalistisk altan veranda

Många människor lägger en stor vikt på hur inredningen i själva hemmet ser ut, men glömmer snabbt bort hur viktigt det är att ha en lika fräsch och snygg altan. När den svenska sommar- och vårsolen börjar titta fram vill de allra flesta vistas utomhus så mycket som möjligt och på en uteplats kan långa eftermiddagar och kvällar spenderas, om den är inredd på rätt sätt.

Att inreda sin altan behöver inte vara jobbigt och det behöver inte heller betyda att man behöver lägga ner en mycket stor summa pengar. Att man kommer behöva låna pengar för att få ihop finansieringen är därför inget krav, men krävs det en helrenovering kan ett lån vara ett mycket bra alternativ. Det finns många enkla och billiga sätt att gå tillväga för att få till en snygg altan och det är precis det som denna text kommer att handla om.

Kom igång

Det första man måste göra är naturligtvis att komma igång. Altanen eller uteplatsen blir gärna en samlingsplats för diverse prylar som man inte vill ha inne i huset och under vintern är det inte ovanligt att platsen helt glöms bort. När solen börjar titta fram orkar man inte ta tag i alla torkade löv, alla cyklar eller barnens pulkor som står staplade på hög, men att städa ur och rensa är alltså det första steget till att få en snygg altan att spendera tid på.

På senare tid har det blivit mer och mer vanligt att anamma den minimalistiska inredningsstilen. Ett mycket vanligt missförstånd är dock att inredningsstilen är mycket kall och att alla dekorationer eller möbler är vita eller tillverkade i stål. Så är alltså inte fallet utan att inreda minimalistiskt handlar mer om att bli av med onödiga saker och föremål och låta några få, väl utvalda möbler eller dekorationer vara i fokus. Istället för att fylla altanen med mängder av växter, ljushållare av olika slag, lampor, mattor, kuddar och diverse sittytor kan man alltså istället välja enklare möbler och lägga in snygga detaljer som en hängande krukväxt eller varför inte plocka in några vackra stenar att lägga på det lilla bordet.

Planera

Minimalistisk altan veranda

Låt oss leka med tanken om att du nu har städat bort alla onödiga saker från din altan. Att inreda minimalistiskt betyder nämligen att plocka bort onödiga föremål och lämna mer mentalt utrymme. Vill du inreda din altan i denna stil behöver du planera ordentligt för att du fortfarande ska kunna ha en varm och inbjudande känsla och för att du själv ska trivas på din uteplats. Planeringen ska dock inte handla om vilka saker som du ska dra tillbaka in på din altan, utan ska handla om varför du vill leva mer minimalistiskt och hur du tror att detta kommer att förbättra din livskvalitet. Till en början kan det kännas svårt att bryta en vana, så håll dig gärna borta från reor och marknader där priserna är väldigt tilltalande.

Tips till en minimalistisk altan

Har man inte inrett minimalistiskt tidigare så kan det kännas svårt att komma igång. Man kan tänka på citatet från Nicholas Burroughs:

Minimalism is not a lack of something. It is simply the perfect amount of something.

Ett mycket bra tillvägagångssätt är att använda sig av olika inredningsmagasin, eller så tittar du i listan nedan för att se om någon av dessa punkter kan vara något för just dig.

 • Rena ytor med få detaljer i guld eller mässing
 • Ljusa kulörer, få detaljer och mycket grönska.
 • Ta in (eller ut) naturen genom att använda diskreta stenar som dekoration.
 • Ta bort alla småsaker som inte har någon funktion.
 • Satsa på färger som grått, vitt och betong.
 • Tänk stort, även på en liten yta, och lämna så mycket utrymme som möjligt. Rena ytor!

av maj 7, 2018.    Blogg   

Designa ditt kök med smak

Går du i tankarna om att renovera ditt kök? Kanske känns det som ett väldigt stort och tungt steg, som krävs väldigt mycket planering runt omkring. Ja, såklart krävs det en del planering men detta inlägg skriver jag med förhoppning om att få det att kännas lite enklare för er. Jag tipsar om hur man kan tänka och vad som är bra att ha i åtanke när du skall designa ditt kök med smak. Att få till det perfekta köket som är en så viktig del av vårt hem tycker jag att alla förtjänar.

Designa ditt kök utifrån flera olika stilar

Kanske är du mer för det hypermoderna köket med smarta lösningar och modern design? Eller är du mer old fashioned och tycker mer om gräddvita träluckor med vackra handtag? Eller kanske föredrar du någonting helt annat, exempelvis att allt går i en och samma färg för att få ett så uttrycksfullt kök som bara möjligt? Det finns mängder med olika stilar som man kan utgå ifrån när man designar sitt kök.

Det är mycket som skall hållas i åtanke när man designar sitt nya kök. Man bör se över om man vill hänga med i de moderna trenderna eller om man bara skall göra precis så som man själv vill ha det. Nuförtiden är det exempelvis väldigt populärt med grått kök medan det förr i tiden var populärare med antingen vitt eller färgglatt kök.

Ät-delen

Här är det också viktigt att tänka till riktigt hur man vill ha det när man skall designa sitt kök. Det kan vara bra att föreställa sig hur man vill ha det under en middagsbjudning exempelvis, eller vad ni har för visioner när ni sitter och äter en mysig frukost en lördagsmorgon.

 • Hur många vill ni kunna vara med när ni sitter runt bordet?
 • Skall det vara ett stort bord eller ett mindre men kanske med en extradel man kan dra ut?
 • Eller är ni bara några få i familjen och det kanske då räcker med ett mindre bord som inte tar onödig plats?

Om man är ett hushåll som väldigt ofta brukar bjuda hem folk på middag så är det bra att tänka vad som kan vara lämpligt då. Då krävs det exempelvis att man har ett stort bord, kanske ska man satsa på ett runt bord så alla ser alla när de pratar och det inte bara blir ett par som har en diskussion? Man kanske också vill satsa på bekväma stolar och mysiga lampor som skapar en trevlig stämning.

Kanske skall ni ha en soffa i köket? Då kan det vara bra med hårborttagning i Uppsala för att hålla denna ren och fin vilket är viktigt eftersom den befinner sig i köket. Det tycker jag är supersnyggt men det är viktigt att hålla denna ren och fräsch!

Matlagnings-delen

När det kommer till matlagnings-delen är det väldigt viktigt att tänka igenom allting praktiskt. Vart skall spisen, kyl och frys befinna sig för att det skall bli så smidigt som möjligt? Och diskhon? Tänk att ni skall kunna njuta av att laga mat där inne och att det därför inte skall vara allt för krångligt att göra detta.´

Exempel på praktiska och snygga lösningar är exempelvis köksluckor som inte har några handtag utan som öppnas genom att man trycker lätt på dem. Detta är smidigt på så sätt att om man exempelvis har kladdiga händer eller håller mycket i händerna så slipper luckorna bli smutsiga eller att man behöver ställa ifrån sig det man bär på.

Ett annat exempel på vad som är bra att tänka på i matlagnings-delen är vad man skall ha för kyl, frys och spis. Kanske vill man ha en av de allra modernaste spisarna med mängder av olika funktioner eller så kanske man föredrar en lite mer simpel och gammaldags. När det gäller kyl och frys så kanske man vill att de skall kunna gå att få bubbelvatten, iskallt vatten eller isbitar ifrån kylen. Detta är en lyxig sak som adderar det lilla extra i vardagen.

Man bör också se över vad man vill ha för golv och vad man vill ha för väggar i sitt kök. Här kan det vara smart att välja ett material som är enkelt att rengöra, exempelvis någon snygg och smakfull klinker. Det finns mängder med olika klinkers att välja bland idag, och det är helt upp till dig att välja den sort som passar perfekt in i just ditt personliga kök.

Det finns många praktiska lösningar, men som också är otroligt snygga. För visst vill man att köket skall ha en snygg design då det är en sådan central plats i huset?

Hoppas helt klart att ni har fått en massa nya lärdomar om hur ni skall tänka när ni designar ert nya kök. Lycka till och hoppas ni får till ert alldeles eget drömkök!

av mars 18, 2018.    Blogg   

Homestyling för 2018

Trender kommer och trender går och ingenting är för alltid. Man ser det i mode och man ser det i inredning och varje säsong blir vi presenterade inför kommande säsonger för att få en idé om hur de blivande färgerna, teman samt formerna kommer att pryda våra hem. Designers och trendsättare jobbar febrilt med att resa till Jordens alla hörn och luska ut vad som komma skall för att sedan sätta dem i verket i trendböcker, broschyrer och som inspiration för världens alla inredningsdesigners och tidskrifter.

Homestyling är något som ligger svenskarna extra varmt om hjärtat och alla märken – från IKEA till Svenskt Tenn är med och gör upp om kunderna. I den här artikeln kan du läsa om 2018’s hetaste trender inom homestyling och inredning och hur du kan inreda ditt älskade hem utan att behöva betala en förmögenhet.

Starka trender inför 2018

Det finns en hel del trender att sätta i fokus och vi ska ta upp de främsta här. Såhär kan du inreda ditt hem om du vill vara helt rätt ute i år.

 • Popkonsten är starkt på väg tillbaka. Den dog inte ut efter Andy Warhol utan har bara legat i ide ett tag. Inom mode ser vi mycket pop och starka neonfärger och samma sak följer i inredningssyfte. Om du inte vill känna dig som om du skulle bo i Centre Pompidou i Paris eller varför inte på Södermalm i Stockholm så räcker det med att du bara sätter upp en plansch eller tavla på väggen i popkonstens tecken. Lek även med blommor och andra geometriska former i klara, sprudlande färger som får vemsomhelst att leva upp.
 • Pasteller och transparens är hett i år. Svaga färgnyanser, gärna i olika lager gör att ditt hem blir mer levande utan att vara för skrikigt. Använd också gärna oförutsägbara former och originell design för att göra ditt vardagsrum än mer intressant. Lätta och skira material är inne just nu och passar bra för att skapa illusioner och samtidigt rama in föremål utan att bli för intensivt.

Apoteksstilen – gammalt och nytt i en steril men charmig miljö

Den stil som verkligen är på frammarsch under 2018 är apoteksstilen. Inte den moderna som vi ser när vi klampar in på Kronans Apotek eller dylikt utan de gamla lokalerna från 1900-talets första hälft. Mörka och eleganta träslag varvade med ljusa väggar och ett vackert golv får den vanliga ljusa skandinaviska designen att blandas upp. Glöm mattor utan satsa på ett förbluffande golv istället. Sätt dit en mörk hylla som sträcker sig från golv till tak, dra dit en gammal ärvd byrå med tiotals lådor och håll det hela avskalat men charmigt. Lägg gärna in lite mint i tavelramar, i lampor eller på golvets design. Rustikt varvas med det minimalistiska och denna nygamla stil är alltså en av huvudtrenderna.

Miljö och hållbarhet i fokus

Som så mycket annat just nu så fokuserar både folk och trender på att värna om miljön och även prägla våra hem med det tänket. Det är helt klart att trender påverkas av hur vi lever i övrigt och vad som känns aktuellt just för ögonblicket. Därför är det ingen slump att vi nu börjar använda oss av gamla detaljer och prylar som att handla vintage eller damma av den ärvda möbeln vi fick efter mormor. Betydelsen av att leva i nuet är också en vital detalj som innebär att det har blivit en motreaktion till all uppkoppling och stress som samhället bidrar med. Detta ser vi i bl.a. trenden “downsizing” som innebär att vi skär ned på materiella ting och håller det hela enkelt men välgjort. Strävan efter att få en mer hållbar homestyling och värna om vår fritid och privatliv mer, är något som inredningsdesigners är mycket uppmärksamma på. Naturmaterial kommer mer och mer och dessa kan gärna förstärkas med blommor och plantor för att ge intrycket av att befinna sig mitt i naturen. Sten, hampa, terrakotta och trä är nyckelmaterialen att gå efter. Titta även efter miljömärkningarna på möblerna, så som Svanen, EU-ecolabel eller Fairtrade.

Köp kvalitet eller satsa på vintage

Att inreda ett hem behöver inte kosta skjortan och även om vi handlar nytt så se då till att köpa material som håller länge. Läder och naturmaterial har både en stark framtoning och ligger rätt i tiden och om du vill få ned din budget ännu mer så kan du gå iväg och botanisera bland vintage-prylarna. Där kan du verkligen hitta unika föremål och homestyling-produkter i naturliga material som även sätter den personliga prägeln på ditt hem. Hursomhelst kan du förvänta dig att använda mindre pengar, antingen på kort sikt eller på längre sikt genom att köpa kvalité framför kvantitet. Är du händig och tycker om att pyssla så kan du också ge dig iväg till skogen för att hämta kvistar, ris och grenar och knåpa ihop din egen dekoration. Funkar alldeles utmärkt och ger dig en sysselsättning under trista eller regniga dagar.

Fler och fler vintage-butiker utökar sina sortiment med inredning och homestyling för att både värna om miljön, ge folk med olika inkomst möjligheten att skapa mysiga hem och samtidigt ta tillvara på gamla pryttlar och möbler som verkligen vore synd att slänga. Oroa dig inte för att hitta gamla malätna mattor och fläckiga soffor när du är ute och botaniserar. Idag finns även de mest lyxiga vintage-butikerna med toppklassiga produkter som ser helt nya ut. Speciellt äldre möbler från 60-talet har rykte om sig att vara näst intill felfria och brukar vara tillverkade av naturmaterial. Det syntetiska gjorde nämligen sitt stora inträde först på 70-talet.

av mars 5, 2018.    Blogg   

Se över ditt badrum för att öka värdet på bostaden

Badrumsrenovering Stockholm

När det är dags för att köpa ett nytt hus eller lägenhet så är badrummet något som man tittar på extra noggrant. Är badrummet nytt, modernt och fräscht så kan det öka värdet på huset eller lägenheten avsevärt. Om du går i sälj tankar så var noga på att se över ditt badrum.

Att tänka på när du ska renovera badrummet

Innan du anlitar någon eller tar in offerter så bör du ha någorlunda koll på hur du vill att ditt badrum ska se ut. Du kan hitta väldigt mycket inspiration på Google och instagram, se till att spara ner de bilderna du anser fallar dig i smaken och som skulle passa ert badrum. När du väl har någorlunda koll på hur du vill att det ska se ut så är det dags att ta in offerter. Du bör ta in MINST 3st offerter från 3 olika entreprenader men viktigt är att du pratar och förklarar exakt det du vill till de 3 olika badrumsrenoverarna, för om du avviker i din förklaring eller ber om extra saker från den enda jämfört med den andra så kommer även offerten att avvika. Så det viktiga här är att jämföra äpplen med äpplen. När du väl har en offert som faller inom din budget så är det viktigt att känna ett förtroende till hantverkaren, utan förtroende så kommer det att bli ett mardrömsprojekt då saker och ting inte alltid tenderar att bli som man vill. En viktig detalj är att se till att hantverkarna är certifierade i Sverige, man kan alltid bli blind av priserna som utländska hantverkare offererar och det är oftast det stämmer att man får vad man betalar för dock inte alltid, finns certifierade svenska hantverkare som har rimliga priser också!

Dra av arbetskostnaden mha ROT-avdraget

Glöm inte att du har tillgång till ett sk. ROT-avdrag när du skall utföra en badrumsrenovering. Det finns 2 viktiga aspekter att ta hänsyn till när du skall utföra en badrumsrenovering och som vi tänkte förklara nedan.

 • Rot-avdraget Du kan dra av max 30% av den totala arbetskostnaden på jobbet som utförs för din badrumsrenovering. Max-taket ligger på 50.000 kronor per år/person. Det gör stor skillnad i slutändan. Detta gäller alltså enbart arbetet och inte det materiella eller resekostnader som tillkommer, se därför till att välja ett lokalt företag så om du bor i Stockholm så är en badrumsrenoverare i stockholm att föredra.
 • Totalentreprenad I slutändan kommer du att tjäna på att låta ett och samma företag sköta din badrumsrenovering. Många har en tendens att dela upp arbetet på flera entreprenader så som rörmokare, plattsättare etc men det är bättre att anlita totalentreprenad på så sätt får du inte bara mindre huvudverk utan även ett mer förmånligt pris i slutändan samt att jobbet blir utfört på avtalat tid och till offererat pris.

För mer info om badrumsrenovering i Stockholm läs här: https://www.badrumsrenoveringistockholm.nu

av februari 25, 2018.    Blogg